Tilbage
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Tilberedningstid : 999 Minutter
3-4 L
Hyldeblomstsaft må være den ultimative sommerdrik. Den kan drikkes af ung som gammel og har en helt fantastisk smag af sommer og sødme.
Drikken er utrolig let at lave, men man skal være opmærksom på at den skal trække i ca 3 dage.
Drikken kan anvendes i alt fra isdesserter, til sommerdrinks på teressen og der findes et utal af forskellige opskrifter, hvor man kan udskifte halvdelen af sukkeret med brun farin og man kan lade væsken gære til champagne.

Ingredienser

 • 2 kg. økologisk rørsukker
 • 2,5 - 3 L vand
 • 2-3 økologiske citroner (ikke sprøjtede)
 • 3 spsk citronsyre
 • 40-50 skærme hyldeblomster

Instruktioner

 1. Pluk 40 - 50 skærme hyldeblomster. De vokser frit i Danmark og det er tilladt at plukke til eget forbrug. Pluk kun de skærme som er gået i blomst, da stilken er bitter.
 2. Du skal ikke skylle blomsterne, da du så skyller alt støvet af. Ryst dem istedet, så de værste dyr ryger af og ser du nogen fugleklatter, så tag skærmen fra.
 3. Sæt vandet over og bring det i kog.
 4. Riv dine citroner let, og skær dem i tynde skiver (ca. 4 mm) - Læg nu hyldeblomsterne i bunden af en stor gryde, eller en beholder egnet til fødevarer. Oven på hyldeblomsterne lægger du citronskiverne og skrællen fra citronerne. Dæk det hele med din rørsukker og kom citronsyren i.
 5. Når vandet koger, så hælder du det over sukker, blomster og citroner og rører rundt. Sukkeret skal opløses helt.
 6. Når sukkeret er opløst, skal det trække. Sikre dig at alle blomster er dækket af vand. Væsken skal nu står og trække i 3-4 dage, så den skal stå koldt. Det behøver ikke just være et køleskab, men en kælder vil også kunne gøre det.
 7. Det er vigtigt at de hver dag, røre rundt i væsken, så ingen blomster tørre ud - det giver nemlig en bitter og grim smag.
 8. Efter 3-4 dage, er det tid til at hælde drikken på flasker, eller hvad du nu har at opbevarer den i. Et lille tip, kan være at fryse nogle til isterninger, så holder det længe, og du har hurtigt en kold lækker sommerdrik klar.
 9. Skyl dine flasker i kogende vand og skyl evt. efter med Atamon.
 10. Si drikken igennem et osteklæde, eller et viskestykke, til drikken er klar og fri for restblomster osv. - nu er det så bare at fylde flaskerne, og så nyde din hjemmelavet hyldeblomstsaft. Saften skal blandes op med vand, inden du drikker den, ellers kan den godt være for koncentreret.
Haveforeningen 4. juli 1917 | Klausdalsbrovej 239, 2880 Bagsværd - Denmark | mail@hf4juli.dk