Hjemmelavet Chili
Tilberedningstid : 20 Minutter
1 l.
Hjemmelavet chili ..oh.. sweet heavens!.
Her er opskriftenpå hvordan du "kopierer" de chiliskåle du ser rundt om i byen på de hotte pizza og shawarma houses.
Denne chilli kan bruges som base i alt der skal have et ekstra hot pift. - Har sku enda hørt om en fyr som smurte den på sin leverpostej.. he he..
Ingredienser
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- Ca. 3 spk. Tørrede chiliflager - eller efter smag.
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. Garam Masala (Læs mere om masala her: link)
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. spidskommen
- 3 tsk. cayenne peber - eller efter smag.
- Lidt citronsaft
- 2 tsk. rørsukker
- 2 store dåser tomat puré
- Neutralt olie - det skal bare ikke være olivenolie!
Instruktioner
- Hæld de soltørrede tomater i olie, op i en blender - og hvise du har hele tørrede chili, så kom dem i også. Blend det hele grundigt.
- Hæld derefter det hele over i en skål, hvor du blander de øvrige inderdienser i og rører det godt rundt. (undtagen olien og citronen)
- Herefter skal du røre den neutrale olie i din chili. Olien skal dække med 1-2 mm. og du skal røre det godt igennem - denne chilli kan tage rigtig meget olie, så bare hæld på.
- Sidst skal du smage det til med citron og cayenne peber - det er cayenneen der gør den stærk.
- Hæld den på et skoldet glas - bland evt. en smule Atamon i din chili.
- Glasses skal på køl og har godt af at blive vendt et par gange om ugen.
- Dette er chilien der bare bliver bedre og bedre med tiden på køl - velbekommen.