Tilbage
Hjemmelavet Chili
Hjemmelavet Chili
Hjemmelavet Chili
Hjemmelavet Chili

Hjemmelavet Chili

Tilberedningstid : 20 Minutter
1 l.
Hjemmelavet chili ..oh.. sweet heavens!.

Her er opskriftenpå hvordan du "kopierer" de chiliskåle du ser rundt om i byen på de hotte pizza og shawarma houses.

Denne chilli kan bruges som base i alt der skal have et ekstra hot pift. - Har sku enda hørt om en fyr som smurte den på sin leverpostej.. he he..

Ingredienser

  • 1 glas soltørrede tomater i olie
  • Ca. 3 spk. Tørrede chiliflager - eller efter smag.
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. Garam Masala (Læs mere om masala her: link)
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. cayenne peber - eller efter smag.
  • Lidt citronsaft
  • 2 tsk. rørsukker
  • 2 store dåser tomat puré
  • Neutralt olie - det skal bare ikke være olivenolie!

Instruktioner

  1. Hæld de soltørrede tomater i olie, op i en blender - og hvise du har hele tørrede chili, så kom dem i også. Blend det hele grundigt.
  2. Hæld derefter det hele over i en skål, hvor du blander de øvrige inderdienser i og rører det godt rundt. (undtagen olien og citronen)
  3. Herefter skal du røre den neutrale olie i din chili. Olien skal dække med 1-2 mm. og du skal røre det godt igennem - denne chilli kan tage rigtig meget olie, så bare hæld på.
  4. Sidst skal du smage det til med citron og cayenne peber - det er cayenneen der gør den stærk.
  5. Hæld den på et skoldet glas - bland evt. en smule Atamon i din chili.
  6. Glasses skal på køl og har godt af at blive vendt et par gange om ugen.
  7. Dette er chilien der bare bliver bedre og bedre med tiden på køl - velbekommen.
Haveforeningen 4. juli 1917 | Klausdalsbrovej 239, 2880 Bagsværd - Denmark | hf4juli@jubii.dk