Gammeldags æblekage
Tilberedningstid : 120 Minutter
6 - 10 portioner
Gammeldags æblekage - er der noget bedre på kølige sommeraftener.
Denne version er næsten den nemmeste. Man kan undlade at skrælle æblerne, men jeg kan nu bedst lide dem skrællede.
Ingredienser
- 900 g æbler (skrællede og u. kernehus)
- 120 g sukker
- 1 dl vand
- 1/2 vaniliestang (eller vaniljepulver)
- Æblerasp
- Makroner
- 1/2 L Piskefløde
Instruktioner
- Skræl og fjern kernehus fra æblerne.
- Skær æblerne i små tern.
- Hæld æbler og vand i en gryde. Skru fuld op for varmen, til de begynder at koge - skru nu ned på middelvarme og kog æblerne til de er bløde (ca.. 10 min.)
- Imens massen koger tilsættes vanilje. ( 1/2 udskrabet stang, eller drys vaniljepulver over)
- Hæld æblerne over i en skål og mos dem. Tilsæt nu sukker.
- Massen sættes i køleskab til den er kold.
- Når massen er kold piskes fløden.. (kom gerne lidt vanilje i fløden)
- Læg nu rasp, flødeskum m. makroner (knus dem let) og æblegrød i lag i en skål..
- Rasp m. makroner i bunden og afslut med flødeskum på toppen.
- Synes man desserten er for sød, så er syrlige bær fantastisk til.