Tilbage
Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Tilberedningstid : 120 Minutter
6 - 10 portioner
Gammeldags æblekage - er der noget bedre på kølige sommeraftener.

Denne version er næsten den nemmeste. Man kan undlade at skrælle æblerne, men jeg kan nu bedst lide dem skrællede.

Ingredienser

  • 900 g æbler (skrællede og u. kernehus)
  • 120 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1/2 vaniliestang (eller vaniljepulver)
  • Æblerasp
  • Makroner
  • 1/2 L Piskefløde

Instruktioner

  1. Skræl og fjern kernehus fra æblerne.
  2. Skær æblerne i små tern.
  3. Hæld æbler og vand i en gryde. Skru fuld op for varmen, til de begynder at koge - skru nu ned på middelvarme og kog æblerne til de er bløde (ca.. 10 min.)
  4. Imens massen koger tilsættes vanilje. ( 1/2 udskrabet stang, eller drys vaniljepulver over)
  5. Hæld æblerne over i en skål og mos dem. Tilsæt nu sukker.
  6. Massen sættes i køleskab til den er kold.
  7. Når massen er kold piskes fløden.. (kom gerne lidt vanilje i fløden)
  8. Læg nu rasp, flødeskum m. makroner (knus dem let) og æblegrød i lag i en skål..
  9. Rasp m. makroner i bunden og afslut med flødeskum på toppen.
  10. Synes man desserten er for sød, så er syrlige bær fantastisk til.
Haveforeningen 4. juli 1917 | Klausdalsbrovej 239, 2880 Bagsværd - Denmark | hf4juli@jubii.dk